top of page

Veel mensen onder ons strijden tegen een uitdaging in hun leven maar door de druk van de maatschappij en de ophemeling van positivisme verdwijnt er veel steun naar mensen die het nodig hebben. Ziora wil hier verandering in brengen. En dat doen we samen met jou!

JIJ VERDIENT EEN GOED GEVOEL

Elk van ons verdient het om steun te krijgen. Om goed behandeld te worden. Om geliefd te zijn en het gevoel te krijgen dat ze er toe doen. 

Onze maatschappij draait in zo een snel tempo, dat er heel veel van ons maar net de balletjes in de lucht kunnen houden. Hierdoor is het vat vol en kan er ook vaak niets meer bij. Dat zorgt ervoor dat we onze medemensen uit het oog verliezen of hun ook onbewust een hoge druk op leggen. Hoeveel empathie we ook hebben, de drukte van onze samenleving zorgt ervoor dat veel mensen zich alleen voelen, zeker tijdens een uitdaging. Dat zorgt ervoor dat heel veel van de worstelingen achter de schermen gebeurt, waar niemand het ziet. De populaire doelgroepen of ziektes krijgen veel begrip en steun, maar wanneer je niet in dat plaatje past gaat veel hulp en begrip aan je voorbij. De stempel 'negatief' of 'klager' is snel gegeven. En dat klopt niet! 

MENSEN WILLEN GEHOLPEN WORDEN. MENSEN WILLEN GEZIEN WORDEN, ERBIJ HOREN EN ZICH GOED VOELEN!

JIJ BENT BELANGRIJK

Ongeacht wie je bent, je leeftijd, je gender, je cultuur, je aandoening, je fysieke of mentale uitdaging, je financiële status,... Je verdient evenveel als alle anderen.

Ritch is er voor mensen die steun & hulp nodig hebben of zich echt even goed willen voelen ondanks hun uitdaging. Vaak is 'gezien en gehoord' worden het grootste verschil dat je kan maken. Bij Ritch houden we ons niet aan 1 specifieke doelgroep want mensen kan je niet zomaar in vakjes plaatsen. Kinderen of mensen met een beperking of ziekte, armoede of daklozen, mentale uitdagingen of chronische aandoeningen tijdelijke trauma's. Wij ontfermen ons over alle verschillende problematieken. En wat doen we juist? Er zijn! Op elke manier dat we kunnen! Er is geen duidelijk antwoord op te geven want iedereen heeft andere behoeftes, andere dromen. Elke actie die wij ondernemen (voor of achter de schermen) is uniek want we luisteren naar mensen en wat zij nodig hebben. Daardoor is elke stap die wij nemen anders. 2 personen die kanker ondergaan hebben allebei een ander verhaal. De ene persoon is ondernemer en ziet zijn zaak verdwijnen. De andere persoon heeft kinderen en wil daar ondersteuning. Wij zijn een eerste aanspreekpunt voor wie hulp nodig heeft. Sommige mensen kunnen we zelf helpen, anderen sturen we door naar de juiste groepen. 

Het voordeel? We hebben een heel netwerk aan bedrijven en instanties die hun steentje willen bijdragen. De juiste mensen kennen is een wereld van verschil.

WE BEHANDELEN MENSEN HOE WE ZELF WILLEN BEHANDELD WORDEN.
Laat deze video je onze visie tonen!

Met het opkomen van het woord en de energie 'inclusie' wordt de kloof soms nog groter tussen mensen. Want we denken vaak hoe we anderen kunnen helpen maar we doen dat vanuit ons eigen perspectief. En daar gebeurt best veel schade. Want mensen helpen vaak uit een goed hart en omdat dit hun gelukkig maakt. Ze denken dan na over hoe zij zouden handelen wanneer ze in de ander hun positie zouden staan. Maar zonder echte ervaring kan je dat niet weten. En dan doe je meer kwaad dan goed! Wanneer je iemand wil helpen dan moet je je eigen principes opzij kunnen zetten. Je moet je eigen visie en oplossingen voor de toekomst kunnen uitschakelen en luisteren naar hoe de persoon wil geholpen worden. Niet iedereen heeft dezelfde visie, dus je kan alleen maar mensen helpen als je bereid bent om te steunen in hun eigen verhaal en energie. 

Laat je omringen door mensen die ervaring hebben!

JIJ KAN HET VERSCHIL MAKEN

Want de personen die we helpen vinden we dankzij jou!

Wil je zelf een idee ingeven over wie we kunnen helpen, wat we kunnen doen of welke acties we kunnen ondernemen om bepaalde doelgroepen in de kijker te zetten? Laat het ons weten! Bij ons zijn alle sociale thema's welkom zolang het haalbaar, realistisch en de juiste hulp is. Iets betekenen in de maatschappij doen we samen want impact maken in groep is veel sterker dan alleen.

Welk idee is bij ons welkom? Wij staan open voor de 'niet-populaire' verhalen en de verhalen die achter de schermen gebeuren. Dat kan gaan over een individu maar ook over een groep. We wachten ook niet af tot iemand echt zwaar in de problemen zit. Soms heeft de buurman om de hoek een klein duwtje nodig en dan willen we er ook zijn. Het leuke aan Ziora is dat we telkens kunnen gaan naar waar de nood ligt.

Welke locatie? Momenteel ligt de focus op België. Er zijn in ons eigen land veel mensen die hulp kunnen gebruiken dus we maakte onlangs de beslissing om onze focus terug op eigen land te leggen. Dit neemt niet weg dat buitenlandse projecten niet welkom zijn, dus zend ze vooral in! 

Niels Albert.jpg
“I think it's a great event to connect people who have more challenges in live than others with this sport. The good cause was priority number 1 today."

Niels Albert, Former pro racing cyclist

bottom of page