top of page

Bedrijven zijn de echte impact makers. Zij maken het verschil! Door je product of dienst te koppelen aan een sociaal engagement ontwikkel je een win-win oplossing die elkaar versterkt.

ONZE VISIE OM EEN STERKE ESG-CSR-SDG FUNDERING TE HEBBEN

"Een eigen actie ontwikkelen geeft SDG-ESG-CSR managers een meer persoonlijke aanpak in hun missie om een sterker inclusief bedrijf op te bouwen. Door je bedrijf te koppelen aan mensen die strijden tegen een uitdaging in hun leven, krijgen bedrijven meer inzicht in hoe we zakelijk een sterkere sociale impact kunnen creëren."

ER IS EEN GROOT VERSCHIL IN DE RESULTATEN WANNEER JE IETS LEERT VANUIT ERVARING DAN VANUIT BOEKENKENNIS.

Ritch vindt het belangrijk dat als je werkt aan een meer inclusieve maatschappij dat je ook weet hoe het in realiteit in elkaar zit. Het is gemakkelijk om vzw's te ondersteunen en geld vrij te maken voor bepaalde zaken die binnen je SDG-ESG-CSR budget liggen. Maar echte impact maak je vooral door als bedrijf ook te weten wat je doet voor anderen. 

Zoals op de homepage al aangegeven is helpen vanuit je eigen perspectief nooit een goed idee. Dit wil zeggen dat je nooit mag denken hoe je anderen kan helpen en dit uitvoeren terwijl de noden van de kwetsbare doelgroepen misschien heel anders ligt. Op deze manier zien we soms ook heel veel goed bedoelde vzw's starten en dat is jammer van de tijd en energie versus de resultaten en echte impact.

Ritch onderneemt actie zodat jij als SDG-CSR-ESG manager of als CEO, ondernemer in contact kan komen met de kwetsbare doelgroepen die jij wil steunen. Wij hebben de know-how om te communiceren met mensen die het minder gemakkelijk hebben dan wij, we weten hoe we moeten luisteren en vertalen dat in een effectief project voor jou.

Vanuit deze acties ontstaan vaak win-win situaties tussen bedrijven onderling, maar ook tussen bedrijven en de kwetsbare doelgroepen. Op deze manier is je SDG-ESG-CSR verhaal niet zomaar 'geven' maar zal het ook echt geïntegreerd worden in je core business. Denk maar aan een keten van kapsalons die pruiken begint in te zamelen voor vrouwen die strijden tegen kanker.

HOE ZORGEN WE VOOR DEZE ERVARING...

BIJ RITCH WILLEN WE VOORAL DE FOR-PROFIT BEDRIJVEN INSPIREREN, NET DAAR IS DE NOOD HET HOOGST.

Projecten ontwikkelen doen we niet alleen. We doen dat vooral samen. Het leuke is om verschillende bedrijven die ongeveer dezelfde SDG-ESG-CSR missie hebben samen te brengen. Net dat maakt het sterker want dan leren we van elkaars ervaring. 

PAS WANNEER JE ELKAAR ECHT BEGRIJPT ONTSTAAT ER VERBINDING

Maar wat zien wij onder projecten? Wel, we zien dit heel breed, zolang het thema rond inclusie draait want dat is onze core business. We schetsen het even in 2 verschillende categorieën.

- EIGEN PROJECTEN: Ritch zelf heeft een idee om iets te doen voor anderen en wil dit uitwerken. We geven hiervoor even een bestaand voorbeeld. We willen een dakloze man van straat halen om bewustwording te creëren voor het SDG doel n°1: geen armoede. We plaatsen dit idee binnen onze app en voel jij je aangesproken om hieraan mee te werken dan kan je contact met ons opnemen. Voor dit project hebben we samengewerkt met JBC, de Marriott hotels, Torfs, de 'YES' kapsalons, Driving force (taxibedrijf), Véronique Hoex (communicatie expert), Brasserie bijgaarden (restaurant), FD films (video & foto) en het non-profit bedrijf in Brussel dat zorg draagt voor daklozen. Door samen te werken zijn we in deze missie geslaagd en hebben we een inspirerend verhaal te vertellen. Het project zorgde voor een sterke binding met personeel en klanten, want iedereen zat op het puntje van hun stoel om te horen of dit zou lukken of niet. De euforie was groot.

- PERSONAL PROJECTS: Wanneer je zelf een actie van wil opzetten kan je dit koppelen aan je eigen SDG-CSR-ESG programma. Wanneer je zelf een initiatief wil nemen is het belangrijk je te laten begeleiden door de juiste kennis en ervaring. Samen met de multinational 'Under Armour', bekend van de sportoutfits, hebben we rolstoel rugby & basketbal gespeeld. Het team van Under Armour moest hun eigen kledij aandoen zonder het gebruik van hun benen. Op deze manier konden ze de beperking vinden in hun kledij en daarmee aan de slag gaan binnen hun eigen ontwerp proces. Peter Genyn & Ann Wauters waren van de partij en gaven hun eigen kijk op het project.

EEN EIGEN ACTIE ONTWIKKELEN KAN JE ALS BEDRIJF ALLEEN DOEN OF MET MAX. 2 ANDERE BEDRIJVEN WAAR JE EEN GOED GEVOEL BIJ HEBT, SOMS IS HET LEUKER OM SAMEN TE WERKEN MET JE LEVERANCIERS, PARTNERS,..

sdg1.png
sdg2.png
sdg3.png
sdg10.png
sdg16.png
sdg17.png
sustainable-development-goals-logo.png
OUR MISSION

ONZE FOCUS, JOUW VOLGENDE STAP!

01

FYSIEKE BEPERKING & ERNSTIGE ZIEKTE

Iets wat je soms uit het niets overvalt. Er zijn verschillende dingen die we kunnen doen voor volwassenen of kinderen die met deze uitdaging in hun leven worden geconfronteerd. Sommigen van hen hebben persoonlijke hulp nodig, dat kan 1 van je collega's zijn en dit gebeurt dan ook volledig achter de schermen, hier communiceren we niet over. Anderen willen een dag plezier hebben en hun ziekte/zorgen even vergeten, contact maken met anderen zoals zij en dat is ideaal voor het creëren van een vrolijk evenement. Sommigen van hen willen echt gehoord worden, dus in dat geval brengen we zichtbaarheid en bewustzijn op een niet-agressieve, zachte en respectvolle manier.

02

MENTALE BEPERKING & TRAUMA

We kunnen hier vergelijkbare projecten doen als met de vorige groep. Hoewel deze onderwerpen vaak veel gevoeliger zijn, afhankelijk van de diagnose. Je kunt bijvoorbeeld een vrolijk evenement creëren voor mensen met het syndroom van Down, ze vinden het geweldig en blijven er jaren over praten. Ze maken ons ook blij. Maar wanneer je met een bepaald trauma wordt geconfronteerd, creëren we vaak een soort zacht bewustzijn van de oorzaak. 

03

KINDEREN

Aaah! Kinderen zijn de toekomst! We leren kinderen graag dingen die ze niet op school leren. We doen graag projecten met kinderen in het algemeen, dus niet specifiek met kinderen die voor een uitdaging in hun leven staan. We leren ze over inclusie, diversiteit, mindset, positivisme, wilskracht, veerkracht,... En het is ook leuk om af en toe hun visie te horen op hoe zij de toekomst zien. De kinderen van jouw werknemers hebben misschien een interessante kijk op jullie SDG-ESG-CSR-programma.

04

DIVERSITEIT

We zijn allemaal gelijk. Bij Ritch vinden we het soms nog gek om in grenzen te denken als het gaat om inclusie en samenhorigheid. Iedereen is mens, iedereen heeft goede en slechte kanten. En dat is niet gebonden aan religie of culturen. Er zijn goedhartige mensen in elke cultuur en er zijn mensen die jouw welzijn niet ter harte nemen in elke cultuur. De meeste projecten draaien rond bewustwording of projecten waar we maatschappelijk iets meer mee kunnen bereiken.

05

DAKLOZEN EN ARMOEDE

Een van de meest gevoelige onderwerpen die we hebben, vooral armoede. We hebben al verschillende projecten voor daklozen gedaan, zoals een gratis kappersbeurt op straat of cadeaus uitdelen op kerstdag, ze bezoeken met een paar ondernemers/managers en een zinvol gesprek creëren. Maar armoede is iets anders, sommige mensen die op straat leven, kiezen ervoor om daar te zijn. Mensen die in armoede leven, doen dat vaak niet. We ontwikkelen nooit projecten waarbij we geld voor ze inzamelen of voedsel of kleding voor ze kopen. Dit komt omdat we ze willen helpen door veerkracht op te bouwen, we zullen ze helpen weer op de been te komen zodat ze zichzelf kunnen helpen. Anders zullen ze nooit onafhankelijk zijn en houdt het geven nooit op.

PREVIOUS PROJECTS & PARTNERS

Marriott-International-Logo-1993-2016.png
Yes logo.png
logo-oye lena.png
Torfs logo.png
LOGO_SUSTINERA-01.png
AM_Antwerp_Authorised_Dealer_Logo-01.png
Under_armour_logo.svg.png
logo wcb.png
UBl_logo_edited.png
Brasserie-Bijgaarden-LOGO_metkader_Gold.png
Greenpeace_logo.svg.png
joyjet logo.png
Logo bosplus.png
Willy Naessens.png
jbc_logo.png
logo groen.png
bottom of page