top of page

"When you want change in this world, you can either watch it happen or make it happen. It's my choice to live a life dedicated to create real impact and build a better life for so many people around the world."

-DAISY LYNCH-

“Only by binding together as a single force will we remain strong and unconquerable”

CONNECTING THE DOTS
FOUNDER, DAISY LYNCH

HET VERHAAL ACHTER DE ACTIES EN PROJECTEN VAN ZIORA

EEN RUWE START IN HET LEVEN ...

Op basis van mijn eigen ervaring en 12 jaar ziekte heb ik Ritch Europe opgericht, & Ritch Network. Op deze pagina wil ik graag ingaan op de vele terugkerende vraag van bedrijven, partners en andere connecties vanwaar deze passie komt. Ik blijf niet graag hangen in het verleden, maar het is wel de fundering van de zaak en de acties. Daarom schrijf ik het hier neer zodat ik het niet steeds bij me hoef te dragen, maar zodat het verhaal wel verteld is.

... IS ENKEL ERVARING DIE JE KAN INZETTEN OM ANDEREN TE HELPEN.

 

Ik ben als oprichter trots als ik zie wat voor prachtige projecten ontstaan ​​door simpelweg mensen bij elkaar te brengen. En ik ben zeer vereerd dat zoveel mensen mijn acties als een voorbeeld zien,  en dit gebruiken om zelf te bouwen aan meer impact.

-DAISY LYNCH-

Het verhaal begon toen ik 15 jaar oud was. Ik was een kunststudent op de middelbare school. Maar in tegenstelling tot andere studenten had ik hevige pijn in mijn rug. Meestal midden in de nacht, niet de beste timing, was de pijn zo hevig dat ik niet kon lopen, liggen of praten. Dokter na dokter na dokter... Ze vertelden me allemaal dat ik geen pijn had. Dat het iets verzonnen was in mijn hoofd of dat ik gewoon aandacht zocht. Ze vertelden me dat ik zwak en lui was omdat ik in hun visie gewoon een student was die school wilde spijbelen. Jaar na jaar begin je als jonge vrouw dit te geloven omdat er niemand is die echt luistert.

Ongeveer 7 jaar later, na de eerste symptomen, werd ik naar de spoed diensten gebracht omdat een vriend van mij bleef doorduwen en me overtuigen om nog een laatste keer naar het ziekenhuis te gaan. Hij zag me en geloofde me toen ik zei dat ik pijn had, maar ik geloofde het niet meer en weigerde keer op keer om te gaan uit angst opnieuw afgewezen te worden. Doch was 1 arts op spoed die me voor het eerst in jaren serieus nam en meteen werd duidelijk dat ik galstenen en aanvallen in de laatste jaren. Ze vertelden me dat 1 aanval pijnlijker was dan een bevalling zonder verdoving. Maar ik kan niet tellen hoeveel aanvallen ik in al die jaren heb gehad. 1 aanval per week was een geluksweek, maar ik had die pijn als een deel van mij geaccepteerd. Als gevolg van jarenlange verwaarlozing was mijn galblaas al gescheurd en werd het gal toxisch voor mijn hele lichaam. Het was pas 2 jaar na mijn operatie dat ik ontdekte over de scheur in mijn gal. De dokters die de operatie gedaan hadden, hebben het in de doofpot gestoken met de boodschap 'je bent nu genezen, dus je kunt aan het werk'. Maar het stond wel in mijn officiële dossier, dus ik kwam erachter door een nieuwe dokter die ik bezocht omdat ik echt niet op krachten leek te komen. De verwaarlozing en het spelletje bleef dus maar duren.

FB_IMG_1633351051596_edited.jpg

​7 jaar lang werd ik niet gehoord, noch door leraren, vrienden of dokters.

 

Ik begon te geloven dat ik zwak was, maar daarna begon mijn leven te veranderen. Ik kreeg een 2e kans in het leven! Dus nam ik de beslissing om op een dag ondernemer te worden. Zo'n ervaring laat sporen na op fysiek, emotioneel en financieel vlak. Niet voor even maar voor jaren. Lichamelijk herstel duurde ongeveer 5 jaar. Dus het was helemaal niet gemakkelijk om te werken full-time. Ik werd niet als werkloos erkend omdat ik opnieuw werd bekeken als lui en niet bereid om te werken. Wanneer dokters je 1 week na je operatie, neerpennen dat je helemaal gezond bent, krijg je dus geen hulp meer van de maatschappij.. Niet willen werken betekent ook geen inkomen dus werd ik het ondernemerschap in geduwd, omdat ik op mijzelf moest rekenen en niet op iemand anders.

"IN SILENCE YOU CAN FIND YOUR OWN STRENGTH EVEN WHEN OTHERS CAN'T SEE THEM."

Met deze start kwam ook de start om terug op te staan. Terwijl ik weer op krachten kwam, bijkomend in bed, begon ik te lezen en begon ik bij te leren. Over bedrijfsontwikkeling, marketing, financieel plannen... Ik wilde mijn tijd gebruiken om aan mijn toekomst te bouwen. Ik wou ooit mijn eigen bedrijf beginnen, niemand die je naar beneden kan halen of zeggen dat je lui bent en verantwoordelijk voor je eigen inkomsten. Ik had geen inkomsten noch buffer maar ik was  ervan overtuigd dat als je echt iets wilt, dat je dan een manier vind om het te doen.

FB_IMG_1633350929205_edited.jpg
FB_IMG_1633350918511_edited.jpg

Ik wist dat grafisch ontwerp en webdesign de eerste zijn dingen die je nodig hebt om een ​​professioneel bedrijf op te bouwen, maar ik wist het ook dat dit onmogelijk was met nul budget om het uit te besteden. Dus tijdens mijn herstel, in bed, ben ik me meer gaan verdiepen in grafische vormgeving en webdesign. Ik heb geoefend en geoefend totdat ik het onder de knie had. Tijdens mijn herstel ben ik parttime met kinderen gaan werken om hun te leren over inclusie en duurzaamheid, om mijn passie voor een betere wereld aan te wakkeren bij de jeugd. Het was steeds mijn motto om te zeggen 'ik wil en Ik zal meer doen! Ik wil dat mensen gehoord worden. Ik wil dat deze samenleving meer inclusief is, ik wil dat mensen zich meer bewust worden van het belang van duurzaamheid. En ik zal daarin slagen'. Die energie, die kracht om anderen te helpen, heeft heeft me zo sterk gemaakt als ik nu ben. Hoe bijzonder het is om iets te kunnen betekenen voor mensen die het minder goed hebben dan ik nu. lk ben vooral dankbaar met mijn negatieve ervaring, want dit is exact de kracht die je nodig hebt om vandaag grote dingen te doen.

JAMMER GENOEG KREEG DIT VERHAAL EEN VERVOLG IN 2019 - 2020

De jarenlange mishandeling van de galstenen zorgde voor een overprikkeling in de hersenen. Het verhaal en interview na mijn herstel kan je HIER lezen.

MAAR WE KUNNEN ALTIJD 'IETS' DOEN
Mensen die fysiek niet in staat zijn om full-time te werken willen vaak ook vooruit, net als ik tijdens mijn herstel. 
Daisy Lynch I Greenpeace
Daisy Lynch I Greenpeace
bottom of page