top of page
15 YEARS OF EXPERIENCE, 15 YEARS FILLED WITH STORIES
LIFE IS ALL ABOUT WORKING WITH PASSION. 

MISHA'S MISSION
THE STORY OF A HOMELESS MAN WHO RECEIVES A NEW CHANCE IN LIFE.

CASE STUDY 1: Het verhaal van een dakloze man. 

IDEE: We willen aandacht geven aan SDG doel n°1: 'geen armoede' en bedenken een actie om een dakloze man van straat te halen. Dit willen we niet achter de schermen doen, maar we willen bewustwording creëren voor armoede in België. Het is ons doel om mensen te inspireren en om bedrijven aan te moedigen hun deuren open te zetten voor mensen die het minder makkelijk hebben. 

OPROEP: We zochten een dakloze man waar we potentieel in zien. Iemand die echt bereid is om uit de situatie te stappen en zijn leven om te draaien. Daarnaast waren we op zoek naar partners die mee zouden werken om hem een hele verwen dag te geven zodat we dieper konden ingaan op zijn situatie. 

UITWERKING: We vonden een samenwerking bij volgende partners:

-FD films nam alles op zich om het verhaal in beeld te brengen
-Véronique Hoex ontfermde zich over de communicatie 
-Driving Force zorgde ervoor dat we de hele dag van punt A naar B geraakte zonder zorgen met het hele team
-Torfs zorgde ervoor dat Misha nieuwe schoenen kon kiezen
-JBC zorgde voor een geheel nieuwe outfit
-Yes! Salon nam de kappersbeurt op zich
-Carro-Bel nam een sollictatie af om te kijken of er een match was
-Brasserie Bijgaarden verwende ons hele team met een etentje 
-Marriott Courtyard Brussels opende hun deuren voor een nachtje hotel.

RESULTAAT: We zijn erin geslaagd om Misha van straat te halen. En daarnaast zijn er via de pers heel wat anderen aan de slag gegaan om daklozen te helpen. 


 

BEKIJK ELKE AFLEVERING HIER ONLINE
*ENKEL BESCHIKBAAR IN NEDERLANDSE TAAL

WE ARE ONE
WIN-WIN OPLOSSINGEN DRAGEN BIJ AAN EEN BETERE SAMENLEVING

CASE STUDY 2: vrouwen die strijden tegen kanker samenbrengen. 

OPROEP VAN EEN KAPSALON: We kregen te horen dat je binnen een kapsalon best veel verhalen hoort over mensen die strijden tegen kanker. Daarom kregen we de vraag of men als kapsalon 'iets' meer kan doen voor deze doelgroep, meer dan louter sponsoren. 

IDEE: Al vrij snel kwam het idee om een dag te organiseren waarin vrouwen die strijden tegen kanker samen zouden komen met vrouwen die kanker overwonnen hebben. Vaak staat kanker in zo een negatief licht dat we de angst wilden vervangen door steun en begrip. 

UITWERKING: We brachten 20 vrouwen bij elkaar, via een samenwerking met het bijhorende ziekenhuis, om binnen het kapsalon vrouwen een hele make-over en advies te geven. Verbinding stond centraal, maar ook well-being en zelfzorg. Als afsluiter was er een netwerkavond en concert van Wim Soutaer. 

RESULTAAT: Het kapsalon zou zich inzetten om pruiken te verzamelen van vrouwen die kanker overwonnen hebben. Maar zou ook in samenwerking met het ziekenhuis een ruimte in het salon afmaken waar het haar in alle discretie kan geschoren worden en dit met de nodige mentale begeleiding. Het project was dus een duwtje naar meer...

CIRCUIT ZOLDER
SOME STORIES ARE BRINGING US SO MUCH JOY.

CASE STUDY 3: kinderen/jongeren met een ernstige ziekte of beperking een dagje alle zorgen laten vergeten. 

IDEE: We hadden een nauw contact met WCB Racing team door het project met onze dakloze man, Misha. Wanneer we hoorden van 'trackdays' kwam al snel het idee om een aantal plaatsen te voorzien op het circuit voor kinderen en jongeren die het minder makkelijk hebben dan wij. Even hun droom laten uitkomen!

OPROEP: We hebben weinig oproep moeten doen hier. Heel dit project ging vlot vanzelf en er was ook bijzonder veel vraag van bedrijven om te mogen meewerken. Om aan de vraag te kunnen voldoen hebben we bijhorend aan het rijden ook een netwerkevenement gehost. De plaatsen waren beperkt maar op deze manier kon iedereen toch de sfeer opsnuiven.

UITWERKING: Ook dit ging vrij vlot vanzelf. Met een paar oproepen was heel het evenement rond qua organisatie en inschrijvingen. We kregen de steun van Ruben Van Gucht, Niels Albert, Tom Boonen, Vital Borkelmans.. zodoende iedereen echt een dag alles te laten vergeten!

RESULTAAT: De bedoeling was om dit elk jaar te blijven herhalen maar door corona is dit gestopt. Over dit evenement spreken er nog heel veel mensen ons over aan en de blije gezichten van de personen die erbij waren toveren nog steeds een glimlach op ons gezicht!

SPORTS FOR EVERYONE!
THERE IS STILL A LONG WAY TO GO WHEN IT COMES TO CREATING AN INCLUSIVE SOCIETY

CASE STUDY 3: Rolstoelbasket en rugby. 

IDEE DOOR RITCH & UNDER ARMOUR: We kregen de oproep van Under Armour om samen 'iets' te doen om aandacht te geven aan een kwetsbare doelgroep. Ze wisten niet goed wat, dus hebben ze het idee volledig aan ons overgelaten. Ritch bekeek met hun wat de core business was en hoe we dit zouden kunnen koppelen aan een hoger doel. 

OPROEP: We zochten naar een manier om sport te combineren met mensen met een fysieke beperking. Dat lijkt voor de hand liggend, maar is eigenlijk een wereld waar we niet bij stil staan. Dus we deden een oproep in ons netwerk naar bedrijven die een link hebben met kledij, sport of andere takken om met ons samen te werken en bewustwording te creëren. 

UITWERKING: Peter Genyn & Ann Wauters kwamen samen met ons naar een sportzaal om te sporten in een rolstoel. Vanuit Ziora kwam het idee om het team van Under Armour te laten sporten in hun eigen kledij. Maar die moesten ze aandoen zonder het gebruik van hun benen om zo de beperking in de kledij te vinden. En dat deden ze niet alleen, want verschillende andere bedrijven hebben meegedaan met ons! 

RESULTAAT: We waren ervan geschrokken hoe moeilijk deze opdracht was. En dan spreken we niet over het sporten alleen. De kleedkamer binnen gaan in een rolstoel was niet vanzelfsprekend. Putjes en latten waar wij over wandelen en zij op blokkeren. Tot een toiletdeur die langs binnen opengaat en je met een rolstoel niet eens dicht kan krijgen. Onze verbazing was groot over de hele lijn. Under Armour besliste wel om Peter Genyn te sponsoren op de paralympics dankzij onze actie! Doch.. we hebben nog heel wat te gaan als inclusieve maatschappij. 
bottom of page